cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

17 + 7 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • intermittent fasting

    meali aralikli oructur. oruc diteti olarak da bilinir. dolayisiyla bir diyet metodudur. insanlik tarihi boyunca cokca uygulanmis ancak gunumuze geldikce unutulmustur. buyuk ihtimalle zor gelmesi temel sebeplerdendir. veganligin bir suru insana ' zor ' gelmesi gibi ..



    temel hedef kilo vermek degil, daha saglikli bir vucut ve bunyeye ulasabilmektir.



    calisma prensibi de;

    midenize birsey girdigi an itibariyle beyin der ki;
    -git sunlari sindir.



    sindirim islemi gerceklesirken de hucre yenileme islemi oldukca yavaslar hatta kisisine gore durabilir.



    ancak mide de birsey yokken de beyin der ki;
    -git kendini, hucrelerini tamir et, onar.



    dolayisiyla uygulanma metodu da;
    kendinize 24 saatlik bir gun icerisinde, 8 saatlik ( farkli yontemler de var, daha az daha fazla gibi .. ) bir period seciyorsunuz. Bu period disinda kalan surede birsey yemiyorsunuz. su icebiliyorsunuz.
    bu surecte de vucut tam da yukarida bahsedildigi gibi iceride onarimlara basliyor.



    surec olarak tarafimca 1 aydan fazla denenmis olup, ciddi faydalari gorulmustur.



    kilo kaybi oluyor ancak 8 saatlik yemek yenilen periodu sacma sapan seyler yerine plant based nutritionlarla doldurdugunuz zaman, surec sonunda farkedilir bir enerji ve guc hissediyorunuz.



    mental olarak da ciddi faydalari hissedilir boyutta, yoga meditasyon gibi spirituelizm araclariyla harmanlandiginda da tadindan yenmez bir hale geliyor.



    kesinlikle tavsiye edilir.
    evden dışarı çıkmadığım bu günlerde yanlışlıkla yaptığımı fark ettiğim beslenme biçimi. genelde akşama doğru çok aç olup bir şeyler yediğimden sabahları uyandığımda bir şey yiyesim gelmiyor. öğleden sonra 3 gibi kahvaltı yapıp 11 12e kadar bir şeyler yemeye devam ediyorum. madem evdeyim bu saatleri biraz daha erkene çekip daha düzgün beslenip etkisi var mı diye kendimde gözlemlemeye çalışacağım.



    bir arkadaşım bunun 4 saatlik versiyonunu yapıyor. 20 saat açlık 4 saat tokluk. çok enerjik olduğunu söylüyor, ama zaten öncesinde de çok sağlıklı biriydi. neler yaptığını anlatmıştı buraya da yazayım. öğlen uyanıp koca bir fincan dolusu kahve içine 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı koyup içiyor yarım saat sonrasında da evde spor yapıyor. (genelde ağırlıklarla çalışıyor haftada 6 gün) öğleden sonra 4te kahvaltı akşam 8te akşam yemeği yiyor. ara öğün yok 2 ana öğün. sonrasında da bitki çayı kahve maden suyu içiyor. ilk başladığı hafta kendini yorgun ve aç hissettiğini söylemişti. sonrasında o his kaybolmuş. tabi herkesin bünyesi farklıdır, birine iyi gelen diğerine iyi gelmeyebilir. ben ara öğün yapmazsam ölürüm gibime geliyor ağzım boş durursa ne yaparım evin içinde bilemiyorum.

    18 - 6 şeklinde iki aydır uyguLADIĞIM BESLENME ŞEKLİ. Sabah kahvaltısını 11 CİVARI yapıp akşam yemeğini de EN GEÇ 5 gibi yiyorum. ŞAŞIRDIĞIM BİR ŞEKİLE KİLO VERMEYE BAŞLADIM VE DAHA ENERJİK HİSSEDİYORUM. yAPINIZ, YAPTIRINIZ DİYORUM:)

    aralıklı oruç takibi, simple gibi tele indireceğiniz programlarla kolay saat takibi yapabileceğiniz, yaygın olan saatleri 18/6 olan fakat şahsımın 20/4 ile her hafta deneyimlediği beslenme şeklidir.

    bence günlük yaşama uyarlaması çok kolay olan bir beslenme biçimidir. çünkü fark etmesem de çalışma saatleri çizim saatleri gibi standart günlük işlerimin ARASINDA ortalama her gün aynı bir süre kalıyor ve ister istemez bu şekilde besleniyorum. ayrıca, kişisel gelişimini düşünerek ya da maddi gelişimini düşünerek daha verimli olmak isteyenlere bu beslenme düzeni tavsiyemdir. çünkü yemek (yapmak, yemek) çoğunlukla dikkat dağıtıcı olabiliyor.

    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk