cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

13 + 12 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • işiniz gereği hayvan sömürüsüne katlanmak

    Sinema tv mezunu olarak, reklamda çalistigim süre fazlasiyla maruz kaldigim durum.. malesef ekonomik gücünüz, bazi bariyerlere çarpiyorsa mecbur hissedip, kalabiliyoruz..
    Peynir ve yoğurt üreten büyük bir firmanın atık yönetiminden sorumluydum, dev siloların içimdeki tonlarca hayan sütü- tonlarca göz yaşı- tonlarca söndürülmüş beden- her gördüğümde bana acı veriyordu. Hiç bir zaman normalleşmedi. Bu firma ile çalışmayı bıraktığımızda en azından artık gözden uzak olacağı için biraz sevinmiştim, tabiki sömürüye engel olamamak çaresizlik içini acıtıyor.
    Cafe/Restoran/Bar sektöründe çokça satmak zorunda kaldığım hayvansal parçalar ve üretimler beni derin bir hüzne ve çıkmaza sürüklese de; çaresizliği, (gücüm yettiği kadar) vegan aktivizm ve buna bağlı yaptırım ve fırsatlar yaratmam ile yendim. Çalıştığım yerlere vegan menüler hazırladım. Konu ile ilgili aktivizm yapıyorum.
    Eski işimden ayrılmak istediğimde patronum "sonuçta sen vegan olduğun için her yerde çalışamazsın" bence bırakma gibilerinden iknaya gitmişti.
    merhabalar,

    Öncelikle bu başlığı açana teşekkür ben de ne yazık ki japon restoranında çalışıyordum vejetaryen idim. Ölü hayvan parçalarının kokusu, dokunup hazırlamak zorunda olmam vb vegan olma sürecimi hızlandırmış olabilir. Vegan olduktan sonra daha acılı şekilde 2 ay daha o restoranda çalıştım ve ayrıldım. Bir daha öyle bir işte çalışamam sanıyorum, çalışan arkadaşlara da sabırlar diliyorum.

    "Onurlu yaşa, falafel sat." noktasına geldim. Artık türcü dünyanın, türcü sistemdeki türcü işlerine katlanamıyorum...Bir çıkış yolu bulur bulmaz basacağım istifayı...

    Keşke vegan bir iş bulup çalışabilseydim. Ama şuan vegan olmayan bir şirkette vegan olmayan bir pozisyonda çalışıyorum. Kendime ne kadar zorunda olduğum için yaptığımı söylesem de vicdanım hiç rahat değil.

    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk