cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

6 + 13 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • deneyimli veganlardan yenilere tavsiyeler

    Uzun bir süreçten sonra vejetaryen olmaya karar verdim. bu konuda hiç zorlanmadım. ama amacım tamamen vegan olabilmek. Şimdi kusursuz değilim ama vegan besleniyorum. Bu süreçte aklınıza gelebilecek her türlü tavsiyeyi dinlemek isterim. Çevreye karşı tutum, neden sorularına yanıt, alınan takviyeler vb..

    kendimden bir alıntı, destek olması dileğiyle;


    Eğer standart bir beslenme tipiyle yetiştiyseniz ve hayatınızda sizi güçlendiren bir fiziksel aktivite olmadıysa, görünüşte ''normal'' ya da kilolu bile olsanız aslında güçsüz bir bedeniniz oluyor.


    Vegan beslenmenizde ekmek, makarna, bakliyat, hububat olduğu sürece ciddi bir detoks yaşamayacağınız için aşırı zayıflamanız pek söz konusu değil. Yine de vegan beslenmeye geçiş esnasında fiziksel aktiviteye yer vermeniz her anlamda sizin için faydalı olacaktır.


    Oruç ve meyveyle beslenme gibi detoksa yol açan pratikler ise ilk paragrafta bahsettiğim güçsüzlüğü iyice ortaya çıkarıyor. Bedenin tüm kimyası yeniden yapılanırken eski yapılar da yıkılıyor. Hayatınızda fiziksel aktivite yoksa, bu temizlik esnasında anoreksik denebilecek bir noktayı ziyaret etmeniz çok mümkün.


    Yıllar boyunca yanlış beslenmeden dolayı vücudunuzda biriktirdiğiniz toksinler sisteminizden atılırken kolay olmayan bir süreç yaşıyorsunuz. Hem fiziksel hem de sosyal olarak zorlayıcı oluşu psikolojinize de yük bindiriyor. Tüm bunların üstesinden gelmek tam zamanlı bir iş gerçekten.


    Sağlığına kavuşmak ve kültürün koşullamasıyla içkinleştirilmiş zulüm ürünlerini hayatından çıkarmak isteyen herkese tek tavsiyem; Acele etmeyin. Geçişe uyum sağlayabilmesi için bedeninizle, zihninizle bağlantıda olun, onlara zaman vermeye özen gösterin. Yanlış bir düzende doğru yaşamak kolay değil, kendinize de, çevrenize de anlayışlı olun.

    Merhaba,

    Ben kendime 30 gunluk bir 'challenge' hazirladim. Her gun ✅3 yemek kasigi chia tohumuyla 3 yemek kasigi yulaf sutunu karistiyorum. Karisim bir macun kivamini aliyor birkac dakika icinde. Ozellikle chia tohumunun beyne ve zihinsel/ruhsal sagliga cok yararli oldugunu okudum (Ala iceriginden dolayi) ve bunu adeta bir deney gibi kendimde uygulayarak gozlemlemek istedim. Bir de tum bu etkileri ikiye katlamak amaciyla alg takviyesi siparis ettim. Umarim beyin/zihin/ruh sagligimda bir ilerleme gozlemlerim. Cok umutluyum ve herkese de chia tohumu tuketmelerini tavsiye ederim.

    ✅(3 yemek kasigi chia tohumu + 3 yemek kasigi yulaf sutu)


    Bu guzel karisim haricinde ozellikle tansiyon problemi olmayan herkese gunde ✅3-4 bardak yesil cay + papatya cayi karisimini icmelerini oneriyorum. Yesil cay beni daha uyanik ve dikkatli kiliyor. Hatta bilimsel arastirmalara gore okb'ye (obsesif kompulsif bozukluk) bile iyi gelebilirmis.

    ✅3-4 bardak yesil cay + papatya cayi


    Kaynak: 🌱🌱ekim 2021'den beri bir veganim✅ ve uzun suredir omega 3💙 kaynaklarindan yararlanmadigimi fark edince boyle bir ise giristim. Umarim iyi sonuclar verir!!! (cesitli bilimsel kaynaklari arastirarak ve de deneme yanilma yontemiyle bu yolda yuruyorum. 😊😊💜✅)

    yenilmesi tavsiye edilenler:


    ben bu hedefi her zaman gerceklestiremesem de, ideal olarak;


    ✅2-4 porsiyon baklagil +

    ✅bol sebze/meyve +

    ✅tohumlar (chia tohumu, keten tohumu vs) +

    ✅tam tahilli gidalar +

    ✅soya urunleri (tofu, soya sutu vs)size harika bir yol gosterecektir.



    Alinmasi gereken takviyeler:


    ✅b12✅ (ben pazartesi ve cuma gunleri solgar'in 🌱1000 mcg'lik methylcobalaminini aliyorum. Su ana kadar bir sorun yasamadim. Ayrica en son kan testi yaptirdigimda b12'im 1200 civari cikti. O zamanlar haftada 3 kez b12 aliyordum, cok fazla cikinca 2'ye indirdim🙂😊)


    ✅iyot✅ (tiroidin duzgun calismasi icin her gun 150 mcg almak onemli. Vegan olmayanlar sutten, yumurtadan vs iyodu karsilayabiliyor (bu arada sutte iyot olmasinin sebebi de ineklere iyotlu asi yapilmasi, yani onlar da disaridan aliyorlar iyodu); ancak vegansaniz ve de 'deniz yosunlari' tuketmiyorsaniz (sushilerde vs olanlar) o zaman iyot ihtiyacinizi takviyeden karsilamaniz gerekebilir. Ben orzax'in ocean 150 mcg iyodunu kullaniyorum. Su ana kadar neyse ki tiroit testlerim iyi cikti, hem de 2 tane 1 santimlik biri solid nodulum olmasina ragmen...bu arada nodullerim vegan olmadan cok once vardi eger merak edenleriniz varsa.)


    ✅d vitamini✅ (d vitaminini haftada birkac damla almak kemik sagligi acisindan, ozellikle de gunes gormuyorsaniz onemli olabilir. Ben vegan society tarafindan onaylanmis d3+ k2 vegatamin kullaniyorum. 1 sprey ya da 3 damla gunluk olarak yeterli oluyor.)


    kaynak: 🌱🌱ekim 2021'den beri bir veganim✅. Cesitli bilimsel kaynaklari arastirarak ve de deneme yanilma yontemiyle bu yolda yuruyorum. 😊😊💜✅


    nblturkiye.com

    omega 3 için bi yıldır bu ürünü kullanıyorum


    aslında bitkisel kaynaklardan omega 3 sentezlemek için çook tüketmek gerektiği ama bu besinlerin chia, keten, ceviz gibi çok tüketmeye uygun olmadığını okuduğum makalelerden sonra alg yağı almaya başladım


    makaleleri paylaşan kişi de vegan bir uzmandı mutse bile olabilir ama hatırlamıyorum maalesef


    ayrıca bu gıdalar kuruyemiş chia vb tohumların fiyatı her geçen gün artıyor yani pahalı, bir de sık sık tüketmeye çalışmak beni stresse sokuyordu çok rahatladım


    şuan tamamen içimden geldiğ, zamanlarda keyfi tüketiyorum chia ve keten tohumunu aradabir; kuruyemiş yiyorum çok da yağlı oldukları için sivilce yapıyorlar az yemek gibi bir iradeye sahip değilim; bi avuç kuruyemiş benim için oluyo 1 -1,5 kase :)

    vegan olamayacak kişilere laf anlatmak çok zor denemekten fayda gelmiyor vaktinizi harcamayın. Bir DE ürün alırken vegan olduğunuzu anlatmaya çalışmayın,alerjim var derseniz kolayca derdinizi anlayacaklardır.

    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk