Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.
veganlığa en çok zararı olan kişilerin başında geliyorlar. kan testi yaptırıp neyin eksik olduğunu bile öğrenmeden veganlığı bırakanlar malesef dürüst değiller. instagramda @liftingveganlogic iyi dalga geçiyor bunlarla özellikle gerçekten kendini Vegan olarak açıklayıp daha sonra herhangi test yaptırmadan veya vücudunda hangi eksikliğin bulunduğunu açıklamadan veganlığı bıraktığını açıklayanlarla.
Elvin levinlerin videosunu da izledikten sonra artık sakin kalabilmek mümkün değil. eksik ve yanlış bilgilerle dolu bir ay 'vegan' olmuş. bitkisel beslenmeyi vegan olmak zannediyor galiba. üstteki arkadaşın da dediği gibi bu tip şeyler yapan youtuberlar iyi bir şey yaptığını zannederek batırıyorlar. sürdüremezler ve bitirirler. Sağlık sorunları(?) gibi bahaneleri vardır.
Maalesef çoğunlukla içerik çeşitlendirmek icin başlanan, daha başlarken ne zaman bitirecekleri bile belli olan kurgu bir veganlıktır.
Veganlığa bir faydaları olmadığı gibi zararları vardır. insanlara veganlığın sürdürülebilir olmadığı ve sağlıksız oldugu algısını yaratırlar.
kimisi ise sadece salata ile beslenir sonra cilt sorunumdan dolayi veganligi biraktim der. cogu belki de hepsi saglik sorunundan dolayi veganligi birakir.
her beslenmede oldugu gibi vegan beslenmek de sagliklidir ya da sagliksizdir denilemez. vegan beslenmenin boyle bir iddiasi da yoktur, olmamali da. vegan olan cok fazla beslenme cesidi vardir. bu alt beslenme turlerinde problem oldugunda vegan beslenmeye camur atilmamali.
elvin levinleri görüp açmak istediğim başlık. bu tip arkadaşlar hiç sağolmasınlar iyi bir şey yaprıklarını zannederek iyice batırıyorlar. bunlar sayesinde veganizm in etik bir duruştan çok ne yiyip yemediğimiz kısmı amacımız olarak anlaşılıyor.
üstelik hiç bir araştırma da yapmıyorlar sürekli sebze yiyip sonra ' ben çok şiştim' yok midem bilmem ne falan....