cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

19 + 7 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • seaspiracy

    benim de şu an izlediğim belgesel, karşılaştığım manzaraların çoğunu farklı kaynaklardan biliyorum ancak hepsini bir arada toplamış olması ve mutlaka bilmediğimiz, bilmediğiniz yeni bilgilerle, istatistiklerle, nihayetinde mükemmel bir iş ortaya çıkmış.


    sea shepherd kurucusu paul watson'un her fırsatta ortaya koyduğu, greenpeace ve wwf vakfı gibi kuruluşların, çevrecilik, hayvan hakları savunurken endüstriyel hayvancılık hakkında hiç bir açıklaması, tepkisi olmaması durumunu, aslında ne kadar çıkarcı ve içi boş olduklarını bu belgesel çok net ortaya koyuyor. ayrıca "sağlığı için sadece balık tüketen" pesketaryen 'lerin bu belgeseli izlerlerse, aslında sağlıkları için balık yememeleri gerektiğini öğrenecekleri iş çıkmış ortaya.


    bir de günümüz tüketim toplumunun kavramlar ve ikonlara ne kadar bağlılık gösterdiğini çok net kavradım. denizler, plastik atıklar denildiğinde insanların aklına gelen ilk ürün olan plastik pipetlerin aslında okyanustaki plastik atıkların %0,03'ü olduğu, ile asıl atığın, kullanılmayan, zarar görmüş balık ağları olduğunu açıklıyor belgesel. bu rakam, balıkçılık endüstrisi ile alakalı teknelerin kullandığı diğer plastik atıklarla birleştiğinde 'den fazlasını oluşturuyor. sadece plastik pipet, poşet vb kullanmayarak, yerde bir poşet gördü mü, atanlar için küfür kıyamet ortalığı yıkan "çevreci" kavramını kendine tanımlayan insanlara mutlaka izletin. izletirken ya da izletmeden önce üstlerine gidip kendilerini kötü hissettirmeyin, bırakın o işi belgesel kendisi yapacaktır zaten. arkada asıl zarar verilirken, sahne önüne atılan ve insanların savaş ilan ettiği ya da sarıldığı "sürüdürlebilirlik" "çevreci olmak" gibi kavramların "plastik pipet" "naylon poşet" gibi, her ne kadar okyanuslara, denizlere verilen zararda payı olsa da, asıl aktör olmadığını çok net görebilir, gösterebilirsiniz.


    edit : imla

    "seaspiracy : denizlerdeki komplo" ismi ile netflix'te 24 mart'ta yayınlanacak olan, insanın deniz ekosistemi ve deniz canlıları üzerine etkisini ortaya koyacak olan 1 saat 29 dakikalık belgesel. hatırlatmayı aktifleştirmek için netflix linki

    sea shepherd paylaşımında gördüğüm belgesel, özellikle denizler onların çalışma alanları olduğu için yer almalarına, desteklemelerine hiç şaşırmadım. greenpeace , wwf vakfı gibi, çevreci ancak hayvan sömürüsünü sineye çeken kuruluşların aksine sea shepherds çok aktif mücadele veriyor, bütün gönüllüleri vegan, gemilerinde alkol, sigara vs yasak hastasıyım kendilerinin.

    bundan sonra "iyi de balıktan ne olacak ki" falan diyen olursa sunulan verileri suratlarına laps diye çarpabileceğimiz belgesel. artık balık tüketimi konusunda bilmişlik taslayanlara ve plastik pipet kullanmayarak denizlerdeki yaşamı kurtardığını sananlara verecek kestirme bir cevabımız oldu, vatana millete hayırlı olsun.

    yine beni kahreden gerçeklerle yüzleştiğim bir belgesel.. geçmişimdeki yanlışlarımın pişmanlığını arttırdı.. aynı zamanda "iyi ki vegan olmuşum" dedirtti, sağolsun..

    hiç bir şey için geç değil o yüzden umarım herkes en kısa sürede olması gerekenin farkına varır..

    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk