cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

7 + 16 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • Kırık Çıkıklar ve Veganlık

    GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE GEÇİRDİĞİM TRAFİK KAZASI SONRASI OMURGAMDA L4 denilen diskte bir kırık meydana geldi. Şimdi bunu düzenlesen söyledim sizi neden ilgilendiriyor kısmına gelecek olursak; aldığım tepkileri paylaşmak sizleri olası böyle durumlara hazır hale getirmek ve varsa sizinde anılarınızı tecrübelerinizi dinlemek,- Kemik suyu içmelisin o kırık nasıl iyileşecek. Cevap: doktorum kemik suyu iç demedi herhangi bir ilaçta vermedi Çelik korse uygulandı sadece birde yatmam gerekmiş yatarken kemik suyu boğazıma kaçar.- Sen şimdi vegansın doğru düzgün birşeyde yemiyorsun asla kaynamaz o kemik cevap: kaza günü yapılan kan testimde herşey tam olması gerektiği gibiydi doktor takviye yada ekstrem bir destek önermedi.- ya oğlum bırak şu veganlığı bak hemen bir yerlerin kırılıyor. Cevap: zaten vegan olmayanlar saatte 90km hız İle motorda giderken bir araca çarpıp yerde yuvarlanınca kalkıp evine gidiyor haklısınız. Kaza yaptım farkındaysanız- en azından iyileşene kadar et filan ye cevap: veganlığım bir şeylere duyduğum ihtiyaç yada birşeylerin bana fazla gelmesiyle alakalı olmayıp tamamen etik ve vicdani bir tercihtir bir canlının canına sebep olup yaşamaktansa onurumla sessizce ölmeyi tercih ederim.



    maruz kaldığın baskı çok sıkıntılıymış gerçekten, biz millet olarak destek olmayı yanlış tanıyoruz malesef. bir insan güçlüyken destek, gücünü yitirdiğinde akıl hocası kesiliyoruz, hemen kafamızdaki kötü senaryoları karşısına sıralayıp zaten yeni bir zorluğun, problemin içindeki kişiye, daha da kötü hissettiriyoruz.



    omurgada kırık çok ciddi, bence çok şanslısın, o tür bir kaza sonu kalıcı bir hasara oluşmadığını düşünüyorum bahsetmediğin için, en kısa sürede iyileşmek dileğiyle. bir süre yatarak istirahat etmen gerekecek belli ki, biz buralardayız istediğin zaman yazabilirsin, geçmiş olsun :)
    Öncelikle çok geçmiş olsun

    , bu süreçte istirahat en kesin çözüm sanırım. ben de yakın bir tarihte buzda kayarak düşüp sakrum bölgesini çatlatmıştım. doktor kırsaydın daha iyiydi, iyileşmesi ve mevcut ağrılarılarından kurtulman 6 ay - 1 sene sürebilir, demişti. aktif yoga hayatıma mola vermek benim için biraz sancılı oluyordu, o yüzden ara vermedim ve o bölgeye çok yüklenmeden yoga terapi yaparak 1 ayda iyileştim (yani ben bu hızlı iyileşme sürecimi buna bağlıyorum ama başka sebebi varsa da ben fark etmedim). Şu an 6 ay olmadı bile belki 3 ay geçti. ağrıdan sızıdan eser yok. ilik, kemik bilmem ne suyu bana da söylemişti ama vegan olduğumu belirttim, şiddetli ağrı çektiğimde almam için ağrı kesici verdi ama bunun çok etkisi olmayacağını da belirtti, ben de kullanmadım zaten, çünkü hakikaten ağrı kesicinin sakrumum için hiçbir faydası yoktu. sadede gelecek olursam iyileşme sürecinin vegan olmak ya da olmamakla hiçbir ilgisi yok. vegan değilseniz belki daha geç iyileşirsiniz oluşturduğunuz hayvan karmalarından dolayı :)





    not: 21 senedir vejetaryen, son 11 senedir veganım.
    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk