cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

9 + 12 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat

abolisyonist vegan - #6999

bugün katıldığım youtube kanallarındaki canlı yayınlarında cube of truth eylemi yapıyor musunuz diye sordum. cevap olarak hayli garip bir cevap aldım:


"biz cube of truth eylemlerini doğru bulmuyoruz. yün ve balın hayvanlara zararlı olduklarını insanlara nasıl anlatacaksınız? ayrıca insanlara, hayvanlara şiddet uygulanan görüntülerin gösterilmesini doğru bulmuyoruz. insanlara bu şekilde bir psikolojik şiddet uygulamak istemiyoruz. cube of truth eylemlerinin veganlığın mesajını doğru anlatmadığını düşünüyoruz."


böyle abuk ve garip bir cevaba çok şaşırdım. zerre katılmamama rağmen orada bir tartışmaya girip yayın akışlarını bozmak istemedim. yoksa bilirsiniz bayılırım sıkı tartışmalara. sadece "katılmıyorum." demekle yetindim. fakat buraya yazacağım. istiyorsanız bunun altına cevap verin tartışalım yayındaki arkadaşlar. öncelikle bu arkadaşların aktivizmine saygı duymakla ve desteklemekle beraber yukarıdaki cevaplarının doğru olmadığını düşünüyorum. neden peki? çünkü elimde cube of truth eylemlerinin ne kadar başarılı olduğuna yönelik ciddi veriler var da ondan. misalen şu videoda cube of truth eylemlerini en sıkı ve profesyonel şekilde yapan anonymous for the voiceless, dam meydanı'nda 400-500 aktivistle yaptığı etkinlikte sadece 24 saatte 3586 insanın vegan olacaklarına dair imzalarını almış. zafer sevinçlerini görüyorsunuz. nisan 2016'dan beri yani kuruldukları tarihten itibaren vegan yaptıkları insan sayısı ise 10 binlerle ifade ediliyor. yanlış anlamayın. 1 adet 10 bin değil birkaç adet 10 bin. arkadaşlar zahmet edip biraz bakarlarsa yün ve balın hayvanlara verdiği zararı anlatan videoları çoktan çevirdik. "psikolojik şiddet" diye insanlara göstermek istemedikleri hayvan zulmünün, bu halk tarafından her yıl "kurban bayramı" adı altında zaten uygulandıklarını biliyorlar mı bu arkadaşlar acaba? bu mantığa göre insanlara dominion da izlemeyin diyelim o zaman. insanlar hayvanların gereksiz yere acı çekmesi/ölmesi için para verdiklerini görmezlerse bunu nasıl durduracaklar? "işte buna para veriyorsun" demezsek insanlara insanlar nasıl uyanacaklar? bu neyin hassaslığı? hayvanların kafaları kesilsin ama insanlar bunu görmesin etkilenmesinler .s.s. eğer kafamdaki planlar oturursa ve türkiye'de tek bir şubesi olmayan anonymous for the voiceless'ın ankara şubesini kurarsam bu arkadaşlarla yolumun asla kesişmeyeceğine garanti verebilirim. hangi mantıkla "cube of truth eylemlerinin veganlığın mesajını doğru anlatmadığını düşünüyoruz." diyebiliyorlar çok ilginç.

12 entry daha var
vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk