cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

5 + 12 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat

eser miktarda süt içerebilir sorunsalı - #11356

Örnek: carte d'or vegan sertifikalı kutu dondurmasınınİ içindekiler bölümünde "iz miktarda süt ve süt türevleri, yumurta içerebilir" yazıyor.


Bu tip şeylerin markanın büyüklüğü ile de ilgili olduğunu düşünüyorum.


Türk bir fıstık/badem ezmesi üreticisine maille hangi ürünlerinin vegan olduğunu sormuştum. Bir liste gönderdiler.

"Kolajenli fıstık ezmesi" ismiyle olan 2 ürünün vegan olarak göründüğünü gördüm. Bence hayvansal kaynaklı kolajen kullanılmıştır. O üreticinin "vegan fıstık ezmeli meyve topları" diye ürünleri de var ama güvenim kayboldu onlara karşı.


Markaların eser miktarı konusunu belirtmeleri bende yeri gelince ek bir güven oluşturuyor. Demek ki içindekilerde kesin olarak olsa bunu da yazacaklar diye düşünüyorum.

Bazen yanlışlıkla vegan olan ürünlerde "eser mikt." Olarak hiçbir şey görmediğimde tereddüt yaşayabiliyorum. (Hicbir seyden kastım sadece yumurta, süt değil. Gluten, soya lesitini, ceviz, fındık vs.) hiçbir şey eser miktarda yok mu gerçekten?

18 entry daha var
vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk