cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

7 + 5 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • eat pussy not animals

    /
    2

    Muhteşem bir slogan. Kadın bedenini metalaştırmıyor, aksine tüm dünyada her konuda kullanılan errrkek dilni kadın diline dönüştürüyor. İçinde şaka var, mizah var. Hayvanların yenmesine mizahi bir şekilde karşı çıkıyor.


    Ben de bu mizahtan beslenerek "Eat dick not animals" şeklinde dövme yaptırdım, Sadece cinsel bir şeyler paylaştığım birilerinin görebildiği bi yerde*, hem komik, hem eğlenceli hem de mesajlı.

    *Bu detay, madem öyle kadın dilini neden errkek diline çevirdin denmemesi için verilmiştir. Hoş, böyle bi dövmeyi göğsüme yaptıracak değildim.


    kapsayıcılıktan falan bahsedilmiş, sanki veganlığın ana sloganı yaptık "eat pussy not animals'ı. Zibilyon slogandan biri. Beğenmeyen kullanmasın. Farklı olmak için falan, evet bazen dikkat çekmek de gerekir ve bu söylem bunu tamamen karşılıyor. Veganlığın ana sloganı bu değil, bi sakin olsunsun bence.


    Bu kreatif, eğlenceli bi slogan, beğenmeyenler daha "kurumsal" sloganları atabilir. Burdaki not animals'a değil de pussy'ye odaklananla zaten iş zor.


    bu sloganda bi sorun bulmayanlar "et yememenin karşılığı am yemektir" mi diyo ya?


    yuh.

    Güzel laf lezbiyen olsaydım kullanırdım herhalde cinsiyetçi olduğunu düşünmüyorum savaşma seviş kelimesi aseksüeller için geçerli olmaması bunu kötü bir ayrımcı bir söz yapmamalı hangi söz dünyadaki herkesi kapsayabilir ki pussy(bkz:ingilizce söyleyince daha kibar oluyor) yemek istemeyen veganlar kullanmaz olur biter kavga etmemek lazım böyle şeyler için eşcinsellerin sloganı olan love is love sözü bile tüm eşcinselleri kapsamıyor zira hepsi partner(ler)I ile bir aşk yaşamıyor bazıları anti romantik bile olabiliyor

    bunu peta çok kullanıyor zaten, hep görüyoruz. ben bi kadın olarak rahatsız olmadım ama üstünde biraz düşününce tabii gerek de yok aslında böyle bi söyleme diyo insan. ama işte olay bi anda cinselliğe girdiği için gerek yok. gerçi düşününce zaten her şey bi şekilde cinselliğe bağlanılıyo ve üstteki entry de benim mantığıma çok yattı aslında, valla ben bilemedim sözlük en iyisi ben daha laylaylom şeylere entry gireyim.

    Bir kadın olarak bu sloganda kadın bedeninin metalaştırıldığını ya da kadının cinsel bir obje olarak sunulduğunu düşünmüyorum.


    Bilakis yıllarca erkek egemen ve din etkisinde kalmış toplumlarda kadın oral seksi bir tabuydu. Seksde kadın tamamen erkeğin tatmini için var olan bir objeden ibaretti. Kadının zevk alması önemsenmediği gibi, zevk alma ihtimalini bile ortadan kaldırmaya yönelik kadın bedenine müdahaleler yaygındı (kadın sünneti). Aslında neden geçmiş zaman diliminde yazdığımı bilmiyorum günümüzde hala muhafazakar toplumlarda durum bu. Hal böyleyken "eat pussy" kadın oral seksi, sekste bizzat kadının tatminin ön planda olduğu, kadını sekste "obje" olmaktan çıkarıp "baş role" taşıdığı, hatta kadını dominant erkeği daha itaatkar bir konuma soktuğu için bana fazlasıyla "girl power" bir eylem geliyor ;)


    tek bir şey soracağım sana.


    "sen parayla satılan sömürülmüş hayvan ürünlerinin yerine oral sex koyarsan metalaştırmış oluyorsun bu kadar basit."


    bu yazdığına kendin ciddi ciddi inanıyor musun? eğer cevabın evet ise sana bu noktadan sonra diyeceğim bir şey yok çünkü ?

    Bu sözün metalastirma olduğunu düşünmüyorum cinselliği tabu veya meta haline getirenler çok rahatsız olmuşlar,veganlarin ve feministlerkn bir çoğu ile ilişki kurmak çok zor çünkü kendilerini metalastiriyorlar cinselliği tabu haline getiriyorlar
    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk