başlıkta sivrisinek dedim ama sorum karınca, örümcek, meyve sineği, arı ve gümüş böceği gibi pek çok arkadaşı da kapsıyor. şahsen ben kendileriyle evde denk geldiğimde ya "whats up bro" diyerek rahat bırakıyor ya da zarar vermeden bardak-kağıt kombinasyonu ile camdan dışarı gönderiyorum. özellikle evlerimizi paylaştığımız örümceklerin 7 sülalesinin yıllardır aynı evde nesillerce yaşayabileceğini sevgili eşimden öğrendiğimden beri, kendileriyle evin neresinde karşılaşsam mahalledeki bakkal nihat abiye selam verircesine selamlaşıp yoluma devam ediyorum.
sivrisinekleri ise yakalayıp uzaklaştırmak biraz daha zor olsa da, sinirlerinize hakim olup burundan derin nefes almak suretiyle kendinizi zen seviyesinde sakinleştirerek arkadaşı sağ salim kapı dışarı edebilirsiniz.
veganların bu konuya nasıl baktığını ve hayvan hakları ile yaşama özgürlüğü çerçevesinde herkesin kendisine göre nasıl bir cevap bulduğunu merak ediyorum.
bonus: happy face spider