cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

13 + 8 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • şeker kamışı

    şeker kamışı işlenme aşamasında kemik kömürü (bone char) denilen bir kömür kullanılır. bu kömür hayvan iskeletlerinin işlenmesiyle yapılır. ancak bu işlem amerika için geçerli sanıyorum, şeker içeren ve abd menşeili olan ürünlerden uzak durmak gerek (içerik kısmında, şeker kamışından elde edilmiştir diye yazar). internette izlediğimiz bazı yabancı tarif videolarında ise sağlık nedeninden ayrı olarak şekerleri vegan olmadığı için görürüz ki hindistan cevizi şekeri, şuruplar vs. kullanılır. bangladeş gibi ülkelerde ise motorlu metal ezici ve öküz gücüne dayalı bir işlenme yapılıyor. türkiye’de şeker, şeker pancarı ve mısırdan elde ediliyor ve hayvansal işlemlerden geçmediği için yerli malı ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabiliriz.

    Şeker kamışından elde edilen beyaz şeker, esmer şeker, pudra şekeri vegan değildir. Marketlerde bulunan ithal tatlılara dikkat etmeliyiz.

    White Sugar Isn't Considered Vegan—Here's Why

    (bkz:oreo) ARE OREOS VEGAN? NOT REALLY, BUT IT'S COMPLICATED


    yerli şekerler, şeker pancarından elde edilen şekerler vegandır. Yerli blog yazısı nı da okuyabilirsiniz.


    Not: oreo'yu akılda kalıcı olsun diye ekledim.

    oreo'yu Palm yağı içerdiği için tüketmeyi doğru bulmuyorum. ayrıca marketteki oreoların üretim yerine dair bilgim yok. ithal ürünleri alırken ekstra dikkat etmeliyiz.


    Edit. Örnek wasa'nın vegan görünen ürünleri şeker kamışı içeriyor.

    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk