cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

10 + 11 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat

Veganlığın bir diyet sanılması - #9791

insanın aslında "ben veganım" derken kastettiği şeyin, sadece "ben vegan besleniyorum" olarak anlaşılmasını sağlayan durum. özellikle artık vegan olduğunu belirten kişilerin bir kısmı için, "veganım" demek yeterli hissettirmiyor nedense, daha bütünsel, daha kapsamlı hissettirecek şekilde "vegan yaşıyorum" örneği gibi anlamı destekleme ihtiyacı duyabiliyorlar. kimisi ise veganlığı komple hayatının merkezine almayı hedeflemediği için sadece işin beslenme boyutunda bilinçli davrandığı, davranabildiği için, veganlığı hayatının her kısmına yaymış kişilere belki de "haksızlık yapmamak adına" sadece "vegan besleniyorum" diyebiliyor.


nihayetinde kişilerin bireysel algı ve yaklaşımı, komple bir yanlış anlaşılmaya neden olabiliyor çünkü çoğu insanın hayatında 1 ya da 2 vegan var. kalkıp "5'i sadece beslenme olarak, 20'si tamamen hayat felsefesi olarak uyguluyor" benzerinden bir gözlem ya da çıkarım yapabilecekleri bir çevre, mevcut şartlar ve vegan popülasyonunu göz önünde bulundurursak çok mümkün olmadığı için, bildiği ve gördüğü 1-2 örnek üzerinden tümde yanlış bir sonuca ulaşarak, genelleme yapabiliyor.


bir de olayın, vegan kişiden durumu öğrenip tecrübe eden kişinin algısı ve perspektifi var. mesela save ralph örneğinden sonra etrafımda veganlık konuştuğum bir çok vegan olmayan kişi, "aa bu olayın bu boyutu da varmış, siz hep yemekten bahsediyorsunuz" benzeri cümleler kurdu. halbuki, ben ve çoğu vegan birey, eminim ki beslenmeden ziyade, bu dünyada var olma hakkı ve yaşam hakkından bahseder çoğunlukla. daha genel ve kapsayıcı bir dille içten içe veganlığın sadece beslenme olmadığını karşı tarafa hissettirmeyi hepimiz deniyor, istiyoruz. ancak karşıdaki kişiler durumu sadece beslenme perspektifinden gördüğü için, karşılarında diyalog değil de, daha rahat empati kurabilecekleri bir video anlatı gördüklerinde bu şaşkınlığı yaşadılar.

12 entry daha var
vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk