cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

14 + 12 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat

hayvan sömürüsünün nedenleri - #5736

bahane kabul etmiyoruz fekat kendime soruyorum; "insan neden mis gibi meyveler varken hayvanların sütüne, etine meyledecek hale düşmüş?" diye. ne olmuş da ağaçlardan ona doğru sarkan muz, elma, kayısı, incir, ceviz ve saire yerine gidip binbir iğrençlik barındıran bir ceset yeme olayına girmiş?


ilk akla gelen buzul çağı, meteor çarpması, yanardağ patlaması gibi doğal felaketler sonucu yaşanan, meyve sebzeye erişimin olmadığı yokluk dönemleri.


yüzlerce yıl sürebilen bu dönemlerde varlığını sürdürebilmek için insanın herşeyi ağzına atıp çiğnemeyi denediğini, ateşi kontrol edebilmesiyle beraber, normalde yiyemediği kimi şeyleri pişirerek yiyebildiğini görüp her şeyi pişirmeyi denediğini tahmin etmek zor değil. sonuçta 3 milyon yılımız vardı.


ölmüş hayvanları kullanmaktan, kullanmak için öldürmeye hangi noktada geçildi, o da bir soru. hatta önemli bir soru.


"doğada eceliyle vefat etmiş ya da predatorü tarafından öldürülmüş hayvanların bedenlerini kullanmak vegan etiğine ters düşer mi?" diye yeniden sorabiliriz.


örneğin kemik ve derilerden, dişlerden enstrüman, alet ve giyecek yapmak.. bence okey gibi. aynı şekilde ölü insan bedenlerinin de bu amaçlarla kullanılabileceğini düşünmek biraz tüyleri ürpertse de mümkün. ölümü nasıl ele aldığımıza göre değişir bu ürperti.

1 entry daha var
vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk