Tesekkurler yanitin icin. Hint uygarligiyla ilgili bilgilerim okuduklarimla çerçevelenmis halde. Okuduklarim ideal 'kavram'lar olarak adlandirilabilir (ahimsa, atman, dharma vb.). Ancak bu ideal/soyut/teorik kavramlar olagan/somut/pratik dunyada tam ve dogru olarak yansitilamayabiliyorlar. O yuzden yorumunda Hak payi var. Ancak yine de dunya geneliyle kiyaslarsak, -sadece hayvan haklari hususunda- hindistan'in ileride oldugu fikrindeyim.
> 'Ancak, bir yaşam felsefesi olarak veganlık, sadece diyet tercihlerini değil, aynı zamanda hayvan hakları, çevresel adalet ve sosyal eşitlik gibi geniş bir yelpazeyi kapsar.'
Ben bu husustan tam Emin degilim. Benim icin veganizm; diyet, cevre, veya insan esitligiyle alakali degil. Sadece hayvanlarla veya hissedebilen canlilarla alakali. Vegan olma sebebim hayvanlarin bilinclerinin olmasi ve pozitif/negatif/nötr deneyim kapasitelerinin olmasi.