cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

4 + 14 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat

tolstoy - #11512

tolstoy bir mezbaha gördükten sonra hayatının son yirmi üç yılında vejetaryen olarak yaşadı. (Oğlu otuz yıl olduğunu söylemiş)


vejetaryenliği "düzgün bir yaşam için ilk adım" olarak görüyordu. hayvanları öldürmenin ve yemenin etik ve insanlık dışı olduğunu düşünüyordu. the vegetarian (londra,1889) isimli bir makale yazdı rus toplumu üzerinde bu konuda güçlü bir etkisi oldu.


"eğer insanlar birçok kişinin yararı için canlıların hayatını alma veya tehlikeye atma hakkına sahip olduklarını kabul ederse, zulümlerinin bir sınırı olmayacak." (Bayan CPFarrell'e mektup, Temmuz 1909).


tolstoy'un dostları ve takipçileri, moskova vejetaryen derneği'nde çalışmalar yürüttüler; dersler verildi, vejetaryen sorunlarına yönelik makaleler yayımlandı. dernek açıldıktan üç yıl sonra sovyet hükümeti tarafından tolstoy'un tüm mülküne el konuldu. Dernek 14-16 yıl boyunca çeşitli makaleler paylaşmayı sürdürdü.


Dernek 24 Rus şehrinde yemekhaneler kurdu. Ayrıca Vejetaryen beslenen hastaneler kurulmuş, vejetaryen gazete ve dergiler de yayımlanmıştır. 1913'te Moskova'da '1. Tüm Rusya' Vejetaryen Kongresi gerçekleşti. Vejetaryenlik ülkede çok yaygındı.


1917 devrimi, Rusya'da vejetaryenliğin gelişimini durdurdu. Sovyet Devlet yetkilileri vejetaryenliği, burjuva ideolojisini yansıtan ve dolayısıyla Sovyet halkına zarar veren sözde-bilimsel bir teori olarak gördüler. 1929'da Moskova'daki son vejetaryen toplum kapatıldı.

bugün ise rusya'da örgütlü bir vejetaryen hareketi yok.


İlk mezbaha ziyareti notları-the first step

Kaynak: ivu (international Vegetarian Union)

Link1 Link2 Link3



4 entry daha var
vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk