cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

12 + 6 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • evcil/sokak hayvanlarını vegan beslemek

    /
    2

    açıkçası bunun mevcut şartlarda çok zor olduğunu düşünüyorum aynı zamanda bu durum sağlıkları açısından risk oluşturur mu oluşturmaz mı bunun da kesinliği tartışılır. Paradoks bir durum bilemiyorum altan..

    kedimi de sokaktaki hayvanları da vegan beslemiyorum. bir dönem bunu düşündüm ama kendimce bu döngüye karışmamaya karar verdim. kedim meyve çok seviyor, çilek elma, domates suyu... maması dışında arada meyve de veriyorum ama sokak hayvanları meyve, sebze yemiyorlar(en azından bizim sokaktakiler) onlara sadece kuru mama veriyorum.

    Kediler için vejetaryen ve vegan mama seçenekleri mevcut, bu mamalar sentetik ya da bitkisel kaynaklarla elde edilen takviyeler içeriyor. Kimi araştırma ihtiyacı olan dengeli beslenmeyi sağladığını kimisi sağlayamadığını söylüyor. Bir de kediler en kolay ve hızlı adapte olabilen türlerden ve her birinin farklı zevkleri ve ihtiyaçları var, örneğin bazı kediler hastalık sebebiyle düşük proteinli besleniyor. Yani zor ama imkansız da değil gibi.


    Ama bence burada önemli nokta zorlamamak. Kediye vegan ve navegan seçenekleri birlikte sunmak ve beğenmediği/yemediği takdirde diretmemek gerekiyor kesinlikle. Bir de yese bile sık sık kontrole götürüp sağlığını yakından takip etmeli mutlaka.


    Sokak hayvanları için yakın çevrenizden navegan yiyecek hizmeti veren bir restoran/lokanta ile ya da komşularınızla anlaşıp gün sonunda atılacak yemekleri (belki küçük bir meblağ karşılığında) temin edebilirsiniz. Hatta mahalle çapında inisiyatif bile başlatılabilir bu konuda. En ideal çözüm olmayabilir ama çöpe gideceğine cana giTmiş olur.

    uzun zamandır kafama takılan bi konu. kediler hakkında pek bi bilgim yok ama köpekleri vegan beslemek mümkünmüş. hatta bir tane tarif gördüm en kısa zamanda simba için denemeyi düşünüyorum. vegan köpek maması tarifi


    ayrıca sokak hayvanlarına besleme yapıyorum bu yüzden onlar için 15kglık mamalardan almam gerekiyor. maalesef o ürünlerin vegan olanı yok. bu konuda ne yapabilirim bilen biri var mı acaba?

    Kendi kedimi de, sokak kedilerini de asla vegan beslemem. Kediler tam etçil canlılar ve onların sağlıkları, bedenleri üzerinde hak sahibi değilim. Bu yüzden sağlıklarını riske atacak herhangi bir şey yapmam asla. Ben istiyorum diye tam etçil bir hayvanı vegan beslemenin hayvanlara iyilik olduğunu falan düşünmüyorum.

    Köpekler hepçil olduğu belki olabilir, köpek bakımı ve sağlığı akkında bir fikrim yok bu yüzden yorum yapmam doğru olmaz.

    Veterinerime sordum ancak kesinlikle önermedi. Özellikle evcil hayvanların bizimkinden farklı olarak net etcil / otçul ayrımı olduğunu belirtti. :(

    bazı entryler inanılmaz ilginç geldi. kedi ve köpeklerin hala doğası kaldığına inanılıyorsa ve benim onları beslemem sömürü sayılıyorsa sokakta geçerken hiç mahvolmuş uyuzlu bi köpek, çöplerin içinden fırlayan kediler görmemiştir derim. tabii çöpün içinde yaşamaya çalışmak ve bize muhtaç bi halde olmaları doğa olarak sayılıyorsa bir şey diyemeyeceğim.


    ayrıca tabii ki her veterinerin bunu onaylamayacağına eminim. kendim doktora gidiyorum bana vegan beslenilmez en azından balık ye diyor. veterinerler mi tabii köpeğini besle diyecek? nerdeyse hepsi navegan zaten.


    tekrar hatırlatayım köpeklerin vegan beslenebileceğinin mümkün olduğunu söylemiştim. kediler için bir fikrim yok onları konudan ayrı tutuyorum.

    kedimi veya dışarıdaki kedi dostları vegan beslemem. Vücutları hayvansal proteini kullanabiliyor tam etçil canlılar. Etkin Kısırlaştırma ve seneler içerisinde sayılarının azalması onların da hayvansal tüketimini azaltabilir. Kopekleri bilmiyorum
    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk