cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

10 + 12 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • vegan kek

    Yapmayı ilk defa dün denediğim ve ilk denememde başarılı olduğum kek.

    Tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum;
    Malzemeler:
    -1 su bardağı şeker
    -Yarım su bardağı sıvı yağ
    -1 paket vanilya
    -1,5 su bardağı bitkisel süt
    -2 paket kabartma tozu
    -2 su bardağı un
    -1 kaşık kakao

    Yapılışı:
    Şeker, yağ ve vanilin mikserle bir güzel çırpılır. Daha sonra bitkisel sütümüz katılarak çırpılmaya devam edilir. Ben süt olarak hindistan cevizi sütü kullandım. Karışımın içine un ve kabartma tozu katılır. Tarifde 2 bardak un dedim ama bu aşağı yukarı bir ölçü, kek kıvamını yakalayana kadar un ilave edebilirsiniz. Yine kabartma tozunu 2 yerine 1 kullanabilirsiniz. Yağlanmış tepsiye karışımımızı döküyoruz. Karışımdan yaklaşık bir bardak kadarını çırpma kabında bırakıyoruz bu karışıma kakaomuzu ekliyoruz ve çırpıyoruz. Kakoulu kek karışımını tepsiye döktüğümüz sade kekimize parça parça döküyoruz ve kaşıkla şekil vererek yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ben küçük boy kare bir borcam kullandım. Tepsinin tepesine kadar kabardı kekim. İsterseniz tamamını sade ya da tamamını kakaolu yapabilirsiniz. Limonlu da güzel olur diye düşünüyorum. Ben çok şekerli sevmediğim için 1 bardak şeker yeterli oldu ama siz daha şekerli kek seviyorsanız şeker miktarını yarım bardak daha arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.
    Bu konuyla ilgili iki adet önemli tavsiyem var ilki hangi tarifi yapmak istiyor iseniz sıvıları bir kapta karıştırın ve sadece şekeri ekleyin içine seker iyice sıvılarda eriyip homojen hale gelmesi gerek şerbet gibi olacak sonra katılarida elekten gecirip sıvılarla birlestirin. İkinci tavsiyem ise 180 derece değil 150-160 derecelerde kekinizi pişirin. Bu kekin çatlamasını ve içinin daha iyi pişmesini sagliyor alüminyum folyodan bir köprü yapıp kaliba döktüğünuz keke batirmakta ortasina ısı transferinin daha iyi olmasını sağlıyor.
    zilyon tane tarif var zaten internette. ek olarak, çok fazla kabartma tozu kullanmak kekin çökmesine sebep olabilir, örneğin bir kabartma tozu koyup + bir çay kaşığı da karbonat koyabilirsiniz, kurabiye vs. için gerekli olsa da kek için fırını önceden ısıtmaya gerek yoktur, deneyin bir fark olmuyor.
    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk