cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

16 + 19 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • vegan olmayanların vegan sektöre yönelmesi

    vegan olmayan arkadaşım bana vegan kafe açalım dediğinde hissettiğim tiksinmeyi hissettiren durum. yani büyük markaların ayrıca vegan ürün üretmesi evet fakat vegan olamayanın vegan bir market vs açması çok iyyrençtir bana göre.


    not: insanlara ellerini iki yana açıp "kasap mı açsınlar" diye sorduran yazar, vegan olmayanların kasap açmasını tercih etmemektedir. vegan iş yeri açan birinin vegan olmasını tercih etmektedir. neden kasap açmasını tercih etsin ki ne alaka.

    markette pakete girmiş 10 vegan üründen 8'ini üreten firmanın yaptığı iştir. bu gerçeği veganlara anlatmak neredeyse imkansızdır.

    Bunda yanlış ne var. Aksine faşist bir söylem. dışarıda vegan menü bulamayınca esnaf lokantasına giden vegan arkadaşlar bu konuda da aynı fikirde mi. vegan olarak işi gücü bırakalım o zaman hizmet sektörüne girelim yoksa bu vegan arkadaşları kim doyurucak.

    veganlığın son 10 yılda agresif bi şekilde büyümesiyle doğal olarak gerçekleşen evrimsel ve devrimsel süper bi olaydır.


    şirketlerin birinci amacı kardır. vegan veya navegan hiçbir şirket duygusal sebeplerle bir şeyler satmaz. piyasada açık gördüğü alana yönelip kar etmek ister şirketler. arz-talep dengesinde mevcut dünya genel olarak navegan beslendiği için ağırlıklı olarak hayvan endüstrisi hakim malesef piyasaya.


    ama özellikle son 10 yılda amerika'da, avrupa'da ve avustralya'da veganlık hızla yayıldı. bunun sonucunda insanların vegan ürün talebi arttı. bunun sonucunda da vegan veya navegan birileri bu talebi karşılamaya çalışıyor. bundan daha doğal bir şey olamaz.


    burda sanki kapitalist baronlar kapalı kapılar ardında "ne satsak da veganları kapitalizmin kölesi yapsak" diye düşünüp erol taş kahkahası atıyormuş gibi bi hava yaratılmış. gerçek dünyada işler böyle yürümüyor. aksine vegan market genişliyor ve rekabet arttıkça fiyatlar da iniyor demek dururken böyle eleştirmek çok isabetsizce bi tavır kesinlikle.


    vegan ürün vegan üründür. kimin ürettiği hiç önemli değildir. yerim.

    peki size şunuda sormak istiyorum yediğin meyve-sebze veya tarımla buğdayla, bakliyatla, uğraşan kişiler vegan mı? hayvancılıkta yapıyorlar... o zaman siz hiç bişe yemeyin siz markete felanda gitmeyin, bir tarla satın alın orada ekip biçin ne diyim..

    Edit: market sahipleride vegan değil... migros,carrefour, A101 vb. gibi bütün marketler et ve süt ürünleride satıyor, bence hiç gitmeyin???

    vegan olmayan global firmaların vegan ürETİME YÖNELMESİ kadar güzel bir olay yok.. BÖYLE BÖYLE DEĞİŞECEK HERŞEY! Ayrıca 2050'de 10 milyar nüfusa sahip olması beklenen dünyanın bitki bazlı beslenmeden başka bir çaresi kalmayabilir. bURADA YAPILMASI GEREKEN BU SÜREÇ İÇERİSİNDE VEGAN ÜRETİM YAPILAN YERLERİN KONTROLÜ VE GÜVENİLİRLİĞİ ELBETTE..

    Önceki entrilerde de bahsedilmiş zaten bu konuda piyasayı arz - talep dengesi yönlendiriyor elbette ve bana göre vegan olmayanların vegan sektöre yönelmesi gayet iyi bir olay. Vegan ürünler ne kadar yaygınlaşır ve pazar alanını ne kadar genişletirse zaten o denli toplumda normalleşecek, güncelleşecek ve tabiki doğrudan bağlantılı olduğu için veganlığın kendisine de pozitif katkı sağlayacaktır. Bugün vegan ürünlere daha fazla yer vermeye başlayan bir navegan işletmenin amacı tabi ki veganlığın kara kaşı kara gözü için değildir bunun farkındayız. Fakat bu işletmenin çıkarları doğrultusunda hareket etmesi, büyük ölçekte veganlığa da katkı sağlayacaktır. Ki zaten vegan ürünlere yer vermeye başlıyor oluşu, hali hazırda bir şeylerin değişmeye başladığının, sayımızın ve talep dengemizin ve görünürlüğümüzün de arttığının kanıtıdır. Gönül ister ki herkes biranda aydınlanma yaşasın ve artık şu sömürü içeren düzenin içine çomak soksun lakin o işler öyle olmuyor. Dünya da her olaylı değişim, dönüşüm belirli sıralamaları takip ederek ilerlemiştir. Bu noktada iyi niyetli vegan arkadaşlarımı anlayabiliyorum insanların, işletmelerin sömürü düzeninden çıkıp direkt vegan olmalarını bekliyorlar. İnsanlardan beklenti neyse de kar amacı güden kuruluşların vegan ürünlere yer vermektense direkt veganlığa geçiş yapmalarını beklemek fazla ütopik kaçıyor. Fakat gerçekçi yaklaşmakta ve beklentilerimizi rasyonelleştirmekte her zaman fayda vardır. Aksi yönde Sonu bizleri analiz yapma yetersizliğine, agrasifliğe, ve hayal kırıklığına itebiliyor.

    vegan olmayanlar sadece kâr için piyasaya girip vegan firmaları yutuyor. vegan olmayanların veganları doyurduğu bir ortam var. rahatsız edici.

    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk