cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

5 + 18 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • İklim Değişikliği ve Veganlık

    Dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük felaket olan küresel iklim değişikliğinin etkili çözümlerinden biri vegan olmaktır. (HATTA bireysel olarak yapılABİLECEKLERİN en etkilisidir) Çünkü vegan olarak ana nedeni hayvan çiftlikleri olan ormansızlaşmayı ve hayvancılık sektörünün yüzde 18-20’sinden sorumlu olduğu sera gazı emisyonunun engellenmesini desteklemiş olursunuz.

    malesef dunyanin akcigeri amazon ormanlarinin yuzde 20si tahrip edilip hayvan beslemek icin tarla ve ciftliklere donustu ve her gecen gun bu oran artan et, sut talebini karsilamak icin gittikce artiyor. tadimiz kacmasin diye buzullardan ve diger ormanlardan bahsetmiyorum bile. belki de bahsetmek gerek. daha ne kadar kacacagiz gercekleri duymaktan.


    Cocuklarina guzel bir gelecek birakmak isteyen aileler, siz yasam tarzinizi degistirmedikce cocuklariniza kendi ellerinizle tukenmis bir dunya armagan edeceksiniz. o zaman bir onemi kalmayacak cocugunuza nasil egitim ve ogretim verdiginizin ya da yapacaginiz yatirimlarin.


    yoruldu artik dunya, yilda 80 milyar hayvani insanlara gida icin beslemekten, ulkelerin ekonomik buyumelerinden, keyif almak icin tukettigimiz sigara alkol ve kahveden, telefonlarimizi, kiyafetlerimizi, arabalarimizi surekli degistirmemizden, sosyal medyada bir fotograf paylasmak icin yaptigimiz seyahatlerden.


    son 800.000 yildaki dunyadaki karbon dioksit dengesinin sanayi devrimi ile nasil bozuldugunu gormek mumkun. atmosferde daha once hic bu kadar karbon dioksit olmamisti.

    görsel


    amazon ormanlarindan bir goruntu

    görsel


    Sömürüye açılan iştahla şiddet ve yıkım arasında kaçınılmaz bağı sunan şey. Veganlık tüketimi yeniden düzenleyerek onarımı devreye sokar. Bedenin ve çevrenin onarımını..

    İnsanlık, hissedebilen bir canlıyı, kişisel zevkler uğruna sömürüp öldürebiliyor, bunu yaparken de gezegene geri dönüşü olmayan tahribat veriyor. Bitkisel kaynaklı protein üretimi, hayvansal protein üretimine göre daha az tarım arazisi kullanımı, daha az su ve enerji tüketilmesini sağlamakta, dolayısı ile daha az sera gazı salınımı ve birikimine neden oluyor. bitkisel temelli bir beslenme şekline geçmenin, küresel iklim krizi ile mücadele açısından önemli bir adım olduğunu hatırlatmakta fayda var.

    direkt olarak bağlantılıdır birbirlerine. küresel olarak vegan bir beslenmeye geçişin sera gazı salınımlarını ciddi derecede azaltacağına yönelik bir çok bilimsel yayın var.

    yediğimiz her lokmanın dünya′ya bir etkisi var olduğunu düşününce, iklim krizi en önemli konulardan birisidir. bu günlerde özellikle çok konuşulması gerek..

    ülkemizde de artık haber sitelerinin açık açık konu ile ilgili haber yapmaya başladığını ve bu haberlerde veganlık karşıtı bir tutumun olmadığını görmek sevindirici. haber kaynağı

    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk