cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

8 + 12 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • soyanın çevreye zararı

    klasik navegan kişilerin argümanı ' soya çevreye çok zarar veriyor' falan filan


    argümanın doğru ama yanlış olduğu üzerine bir çeviri video

    video

    doğru soya çevreye zarar veriyor fakat soya üretiminin yüzde 85 i besi hayvanları için.

    Yapay üretilen soyaya karşı alerjik reaksiyon çok fazla sanırsam gen olarak bizim ülkemizde bu grup içinde dikkat etmekte fayda var

    hayvancılık için üretilen soyanın verdiği zararların varlığını ortaya koyan durum. şunu da unutmamak lazım ki, birçok bitki üretiminin doğaya zarar verdiği de bir gerçektir.

    soya ve soya ürünlerinden asla vazgeçemem. ? soyanın etinden sütünden herşeyinden faydalanıyorum, gerçekten çok sağlıklı bir yiyecek.. insanlar için üretilen soya zararlı değil. özellikle tostlarımda ve yemeklerimde kullandığım alkol ile fermente soya ezmesi, kolestrol ve kalp sağlığı için çok çok faydalı... tüm soya ürünlerinde olduğu gibi özellikle kilo problemi olanlar içinde edamame tam bir zayıflama kaynağı..

    Türkiye'de (özellikle kadınlarda), tiroid rahatsızlıklarının ve kanserlerinin her geçen gün sayısal olarak artış gösterdiğini biliyoruz. Eğer tiroid yönlü bir rahatsızlığınız, genetik geçiş ihtimaliniz vb varsa, günlük soya tüketimi miktarınızla ilgili araştırma yapmanız, iyi bir endokrin uzmanı ile görüşmeniz gerekebilir. Özellikle de destek amaçlı solgar'ın vegan olduğunu belirttiği nero nutrients gibi vitaminlerinden takviye alıyorsanız. Çünkü bu tür vitaminler günlük soya ihtiyacının zaten tamamını (biraz da fazlasıyla) karşılıyor. Bu nedenle toplamda aldığınız günlük miktarın ne olduğunu, ve sizin tsh değerleriniz için ne düzeyde uygun olduğunu bilmekte fayda olabilir. Özellikle metabolizmanın yavaş çalıştığı, tsh değerlerinin yüksek olduğu, hashimato tiroidi gibi durumlarda.


    Her ne kadar tiroid ve soya ilişkisi üzerine az sayıda çalışma olduğu belirtilse de, emin tarafta durmakta, tiroid açısından riskli durumlar var ise, beslenmenin soya ağırlığını diğer bitkisellere aktarmakta fayda olabilir. Özellikle Tiroidin Toplumda anne kız hastalığı olarak bilinip, kadınlarda yaygın görüldüğü ve vejetaryen vegan nüfusun ağırlıklı olarak kadınlardan oluştuğu düşünüldüğünde bu iki durumun kesişme oranının kadınlarda yüksek olabileceğini varsayabiliriz.


    Sözün özü eğer tiroid sorununuz var ise ya da genetik geçişe bağlı potansiyel bir aday iseniz, soya tüketiminizin size uygun miktarı konusunda (sizin vakanıza özgü) çok yönlü bilimsel bilgi edinmenizde fayda olabilir.

    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk