cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

8 + 11 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • save ralph

    /
    2

    kozmetik sektöründe hayvanlar üzerinde yapılan deneylere dikkat çekmek için hazırlanan, 3 dakika 53 saniyelik stop-motion, animasyon kısa film. seslendirme kadrosunda ricky gervais , zac efron gibi isimler de yer alıyor.


    izlemek için youtube linki .türkçe altyazılı izlemek isterseniz bu linki kullanabilirsiniz.

    İnsanların suratına suratına işkencecisiniz demek geliyor içimden. Bunu çok güzel anlatmışlar.


    iş arkadaşlarıma izlettim. veganlığı bilen ve çok fazla bakım ürünü kullanan biri yüzleştiği şeyden dolayı yarısında bıraktı. iki yüzlülüğüne katlanamadı galiba.

    navegan bir çok kişinin instagramda hikayesine eklediği video.. denek hayvanlar konusunda bilinç kazanılması çok güzel bir şey. insanların hayvan sömürüsünün sadece denek hayvan veya hayvanın kürkünü kullanmak olmadığını mazbahalarda yaşanan cinayeti en kısa sürede görmeleri umuduyla?

    edit: yazım yanlışı

    konu kendi tabaklarına gelene kadar, insanların aslında ne kadar güzel empati kurduğunu, "hayvan hakları savunucusu" olduğunu görmemi sağlamıştır. her gün kullanılan şampuanlarda, nemlendirici kremlerde bu şiddeti görmeden hayatlarına devam edebiliyorlar ancak böyle bir video gördüklerinde tepki gösteriyorlar, sonrası, aynı ürünleri kullanmaya devam etmekten geçiyor. "aktif bir tepki göster, bir tavır takın" konusunda milyonlarca insan sınıfta kalıyor, bunu onlara söyleyen, gösteren veganlar ise agresif oluyor (bkz:‘veganlar çok agresif’ sorunsalı) halbuki tek istedikleri konfor alanlarına kimse dokunmasın, günlük yaşamdaki alışkanlıkları hiç değişmeden, sadece kendilerine "hayvan sever" "doğa dostu" gibi sıfatları eklesinler.

    Danaların kafası kesilsin çünkü hamburger güzel.

    Ama tavşanların derisi yüzülmesin oy kıyamam.

    Kuzular daha sütten kesilmeden annelerinden ayrılıp katledilsin çünkü pirzola çok enfes

    tavşanların gözüne iğne yapmasınlar oy agucuk.


    İkiyüzlülük, sahtekarlık.

    Save Ralph ile bir kez daha gördük ki, insanlığımız için aşmamız gereken çok engel var. Çünkü bu engelin ta kendisi biziz.Evet, kendi ‘keyfimiz’ ve ‘mutluluğumuz’ sanrısı altında kozmetik sektörü başta olmak üzere pek çok sektör temsilcisinin zenginleşmesine dair kaynakları görüyoruz. Başka bir deyişle, yaşama hakkı olan canlıları öldürerek devleşmemizin özetini izliyoruz bize ayna tutan bu sahnelerde.Umarım bu sahnelerden hepimiz bir ders alır ve" Hayvanların sömürülmesine " artık bir son veririz.''

    navegan insanların instagramda hikayelerine atınca güya hayvan haklarını savundukları sandıkları güzel bi belgesel.yani tavşanlarda deney yapılmasın ama ben danadan yapılma hamburgerimi yiyim, inek tecavüzünden olma sütümü içiyim ama tavşanlarda deney olmasın. evet olmasın ama naveganların bu yaptığı şey türcülüktür. ve ne yazıkki paylaşan kimse bunu sorgulamayıp normal bi şey sanıyolar. ama olsun bu da bir başlangıçtır.

    etkili bulmadığım bu kadar da popüler olmasına şaşırmadığım filmdir.izleyici sadece bir film izledi. duygularını yaşadı üzüldü sonra gidip vegan ruj markalarına baktı o kadar. tıpkı bir dram filmi izlemiş gibi. bir gün belki bir hafta etkisinde kalır sonra unutulur gider. üzüldüğü şey gerçek değil çünkü. sadece bir film karakteri o acıları çekiyor diye kazıcaklar beyinlerine. örneğin onlarca mülteci konulu film olmasına rahmen kim bu filmleri izledikten sonra mültecilere yardımda bulunmuştur ? bence kimse. sadece vicdan masturbasyonu yapıldı. üzüldüler paylaştılar o kadar. bütün gerçeklikten alıkoydular kendilerini. zaten sinemanın da amacı bu değil mi ? bu tıpkı sömürülen hayvanların koşullarının daha vicdanlı olmasını söyleyen refahçıların yaptığı gibi. insanlara gerçeğin bizzat kendisini gostermeli gerçekten kaçmak insana bahane yaratır.

    vücudumuzun nasıl bir acı eşiği varsa, algımızın da bir tahammül eşiği var. bu eşiğin üzerine çıktığımızda hasıl olan 'kopukluk', hissiz hâl (numbness), ve hatta disosiyasyon (dissociation). ve pek tabii bu eşik, her organizmaya özel bir değerde.


    hayvanlar üzerinde deneyi olduğu hâliyle aktarmak, bir 'travmatizan imaj' bütünü oluşturacak, tabi olan algının ya kaynaktan uzaklaşmasına, ya içeriği -anlamı- reddetmesine (koparak, hissizleşerek, disosiye olarak) sebep olacaktır.


    bu yüzden "save ralph" gibi inisiyatifler önemlidir çünkü, altını çiziyorum, başından sonuna izlenmesi mümkündür: verinin algıdan anlağa, ve bilince geçişi mümkündür.

    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk