'Fosil kanıtları maymunların ve ilk insanların atalarının mevsimsel iklimin güçlü olduğu ortamlarda yaşayan meyve yiyiciler olduğunu gösteriyor.'
=>> Sanırım bu neden avlanma içgüdümüzün olmadığını gösteriyor.
'Orta Miyosen sonunda (15-12 My: milyonlarca yıl önce) hızlı soğuma, Afrika ve Avrupa'da mevsimselliği artırdı ve maymunların hayatta kalması, ürik asit metabolizmasındaki bir mutasyonla bağlantılı olabilir. İklim, daha sonraki Miyosen ve Pliyosen'de (12-5 My) istikrara kavuştu ve fosil maymunlar ve ilk homininlerin her ikisi de yerde ve ağaçlarda yaşama adapte oldu.
Yaklaşık 2,5 milyon yıl önce, Homo'nun ilk türleri beslenmelerine daha fazla hayvansal ürün kattı ve bu, iki ayaklılığın gelişmesi, taş alet teknolojisi ve beyin boyutunun artmasıyla aynı zamana denk geldi. Homo habilis gibi ilk Homo türleri hâlâ ormanlık habitatlarda yaşıyordu ve insan evrimindeki en büyük habitat değişimi, Homo erectus'un kökeniyle birlikte 1,8 milyon yıl önce meydana geldi.
Homo erectus'un vücut büyüklüğü arttı, avlanma becerisi arttı, et açısından zengin bir beslenmeye sahipti, ateşi kontrol ediyordu ve yemek pişirme konusunda bilgi sahibiydi ve ormanlık alandan bozkırlara taşındı. Grup büyüklüğü de aynı zamanda artarak bilginin bir nesilden diğerine aktarılmasını kolaylaştırmış olabilir.
Homo sapiens'in en eski fosilleri yaklaşık 300 bin yıl önce ortaya çıktı, ancak Neandertallerden 480 bin yıl veya daha önce ayrılmışlardı. Diyetleri yaklaşık 100 bin yıl önce tahıl bazlı gıdalara doğru kaydı ve yerleşik tarım yaklaşık 10 bin yıl önce gelişti.'