cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

19 + 14 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat

vegan tartışma - #2278

Öncelikle amacım bir çatışma çıkarmak olmadığını belirtmek isterim. Düşüncelerinizi de merak ediyorum.katkı sunabilirseniz çok sevinirim.

Sanırsam veganlığı yaşamak çok uç noktalara kadar çekilebilir. Zaman zaman üzüldüğüm noktalarda da oluyor. Olay kısa sürede bağnazlık, yobazlık vs gibi noktalara da çabuk çıkıyor. Neticede bugün giydiğimiz kıyafetten bindiğimiz araçların tekerlerine kadar tüm medeniyetimiz hayvan sömürüsü üzerine kurulu. Veganlığın sınırlarını medeniyeti reddetmeye kadar çekebilirsiniz.

-Ben bazı isimlerin başına vegan konularak pazarlanması ya da sunulmasına karşıyım. Örnek olarak vegan kokoreç, vegan döner, vegan iskender vs. karşı olmam yok olsunlar, bitsinler demek de değildir sadece doğru bulmuyorum o kadar.

-Diğer nokta ise burger king gibi yerler. Eğer nusret falan vegan burger çıkarsa şimdiden müptelası olacak hatta milat olarak görecek veganlar da görüyorum. Yol üzerinde olur, alternatifin olmaz vs. kabulüm ama doğrudan tercih olarak burger king gibi yeri seçmek çok saçma geliyor. İşin etik kısmından milyon ışık yılı uzakta nasıl kalınabiliyor anlamış değilim.

-Ülkemizde bolca hem ucuz hem iyi insanların işlettiği güzel vegan işletmeler var. bunların birçoğunun da göründüğü gibi çok çok iyi insanlar olduğunu düşünüyorum. İşletme hakkında en ufak fikrim olsa ben de yaşadığım yerde bir vegan kafe açmak isterim. Lokasyonu nedeniyle pahalı olabilecek yerler de olabilir. Buna karşı bir gram itirazım yok sonuçta bir işletme, ekmek teknesi. Bazı işletmeler ise vegan ismini kullanarak fiyatları neredeyse ulaşılmaz. Bunun da veganlığın gelişime ket vurduğunu düşünüyorum. Bakınız özellikle söylüyorum düşünüyorum. Batsınlar yansınlar bitsinler demiyorum. Bu konuyu açtığımızda ise aldığım tepki “bilmem ne buldun kılsızını arıyorsun” kadar kaba.

- Sanırsam kendisi yarı fenomen gibi birisiydi. İşi hemen yobazlık söylemi oldu ve engelledi. Tüm ürünlerinde süt ürünü kullanan, milyar dolarlık bir firmayı hayvan sömürüsü üzerine kurmuş bir firmanın bir ürününü vegan çıkmasını neredeyse bir bayram gibi kutluyordu. Ben de bu tip firmaların eskaza vegan olan ürünlerinden de uzak durulması gerektiğini söylediğimde gelen cevap “o zaman migros'a da girme .mk” oldu. Bunu da söyleyen bir öğretmen. Bir tartışmanın keyfini sürmek ve farklı fikirleri çarpışmaktan korkan kimselerin hemen engellemesi üzüyor beni. Gönül ister ki tartışalım, sonuçta tek bir doğru yoktur hatta haksız çıkmaktan da keyif alırım, bana yeni ufuklar gösteriyor.
3 entry daha var
vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk