zamanı bükebiliyor olsa gerek. tarihler çok tuhaf.
Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.
Elif Şafak, “etoburların renkli dünyasını” nasıl keşfettiğini anlattığı yazısında (2014) ondört yıl sonra et yemeye nasıl başladığını “Ben de işte merak ediyorum bütün bu köfteler kalemimi, yazımı nasıl etkileyecek?” sorusuyla ballandıra ballandıra anlatıyor. Yazı fotoğrafında, elinde beyinle, kendi ifadesi ile "keşfettiği köklü kültürü” kamuoyuna sunuyor. Etoburluğa geçişini sansasyonel bir biçimde tüm kamuoyuna aktarışı, acaba vicdani etik durumunu hiç mi önemsemedin?, gösteri için mi başlamıştın?, gösteri ile mi bırakıyorsun? dedirttiriyor.
İnsanlar değişebilirler dönüşebilirler, başladıkları gibi bırakabilirler. yeniden başlayabilirler, başlamayadabilirler. Her türlü dış etken yönlendirici olabilir. Ama bu durumu şova dönüştürmek, “hayvan özgürleşmesi” idealine ciddi şekilde zarar veriyor.
Yazıdan bir alıntı:
“Bense bu arada et lokantalarını keşfediyorum. Aşçılardan tarifler öğreniyor, bu yeni dünyada merakla dolaşıyorum. Arkadaş sofralarında etoburlar gururla gülümsüyorlar tabağıma bakıp. “Yaa, bunca zaman neler kaçırdın, şimdi anlıyor musun? Kulübümüze hoş geldin.
https:/t24.com.tr/haber/elif-safak-vejetaryen-olmaktan-vazgecti,270686
objektif not: yazının, yazarın kişisel deneyimi ile ilişkili olmayan bilgi içeriği, yılı (2014) düşünüldüğünde, genel popülasyon için aydınlatıcı olabilir diğer yandan.