cpm_inboxCount

Yazar adı gereklidir!

Göster Şifre gereklidir!

Şifreni mi unuttun?

Yazar adı gereklidir!

E-posta gereklidir!

Göster Parola gereklidir!

10 + 14 =

Şifrenizi mi unuttunuz? Endişelenmeyin! Aşağıdan kayıt olduğunuz e-posta adresinizi girin ve şifrenizi sıfırlayın.

E-posta gereklidir!

Girişe Dön

Kapat
  • beyaz sirke

    bileşenleri genellikle şeker pancarından elde edilen asetik asit ve sudan oluşan sirke çeşidi. kullanım yelpazesi oldukça geniştir. etkili bir leke çıkarıcı, pas sökücü, kireç sökücü, yağ sökücü, ve dezenfektandır.


    özellikle tampon olarak uygulanacaksa (örneğin paslanmış bir contaya) saf ve suyla seyreltilerek kullanılabilir. el altında beyaz sirke-su karışımı bir sprey bulundurmak pratiktir.


    kimilerince yumuşatıcı olarak da kullanılır. doğal sabun, su ve bitkiözü yağıyla karıştırılarak ev yapımı bir çamaşır deterjanı elde edilebilir.


    çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi temizliğinde de kullanılır. ilkinde 60 derecelik devir ortasında durdurup bir süre bekletmek ve devri geri başlatmak en etkili yöntem olarak paylaşılsa da ikincisinde deterjan haznesine konulduğu gibi en yüksek derecede devri başlatmak önerilir.


    cam silmede durulanacaksa saf, durulanmayacaksa suyla seyreltilip kullanılabilir. iz bırakmaz.


    buzdolabı temizliğinde kullanılması özellikle tavsiye edilir. buzlanma hususunda proaktif bir etkiye sahiptir: içi boşaltılmış buzdolabının fişi çekilir, buzlar erimeye bırakılır. erime sonlandıktan sonra iç yüzey kurulanır ve beyaz sirkeyle ovulur. kendiliğinden kuruması için bir süre havalandırılır. buzdolabı yeniden kullanıma hazırdır ve epey bir zaman buzlanma meydana gelmeyecektir.


    bikarbonat la kombine edildiği kullanımlar da mevcuttur. kombinasyon köpürür ve gaz salınımında bulunur, uygulama esnasında ve sonrasında havanlandırma önemlidir. kimi kaynaklar ph karakterleri çatıştığından enstantane karışımda etkilerini karşılıklı iptal ettiğini belirtir, yalnızca kireç sökücü olarak kullanılacaksa bu yönteme başvurulmasını tavsiye eder. fakat sıralı olarak kullanılabilirler. örneğin kanalizasyon açmak için gidere (küvet, lavabo) önce kaynar su, ardından beyaz sirke, ve son olarak bikarbonat dökülür. tıkanma daha çetinse çamaşır sodasına başvurulabilir. dibi tutmuş metal bir tencereyi eski hâline getirmek içinse tencere ocağa alınır, dibinden iki santimetre yüksekliğine varan su ve bir fincan beyaz sirke eklenir, kaynatılır. ocaktan alınır, iki yemek kaşığı bikarbonat eklenir. on beş dakika bekletilir, bulaşık süngeriyle ovulur. alışık olunan yöntemle yıkanır ve durulanır.


    toksik salınıma sebep olacağından bu kombinasyon teflon üzerinde kullanılmamalıdır.


    sade beyaz sirkenin 'yasaklı' olduğu liste mermer, granit, taş döşeme, cilalı möble, ütü yüzünü kapsar. ahşap parkede kullanımı önerilmemekle beraber noktasal biçimde, suyla seyreltilmiş hâlini bir bezin üzerine sıkarak uygulamak sıkıntı yaratmaz.


    çamaşır suyuyla asla karıştırılmamalıdır.


    temizliğe yönelik endüstriyel versiyonu yüksek konsantreli ve katkılıdır. yukarıda uygulama alanları ve örnekleri paylaşılan katkısız, doğal, asiditesi %8-10 oranında olan beyaz sirkedir.


    beyaz sirkenin eve girmesiyle evden çıkan ürünler: cif ve benzeri mutfak/banyo spreyi, yüzey temizleyici ıslak mendil, gider açıcı, çamaşır suyu.

    vegansozlukcom vegansozlukcom vegansozluk